Fehérjebomba reggeli - Banános zabpehelykosárkák liszt nélkül

Sági Zsófia 2019. február 25.

Ez a reggeli egészen biztosan megadja az energialöketet a napra: zabpehely, dió és banán alkotja a tésztát, cukor minimális mértékben, liszt pedig egyáltalán nem kerül bele. 

Gyors, egyszerű, egészséges nassolnivaló, ami energiával tölt fel a nap végéig. A zabpehelykosárkák bővelkednek fehérjében, fél csészényi zabpehelyben 6 gramm fehérje található, ráadásul ezt tovább gazdagítja a dió, a banán és a tej is.

zabpelyhes-kosarka.jpg

Muszáj egy kis zsiradékot is tenni a tésztába, de tényleg csak minimális mennyiséget: egy evőkanál olaj vagy vaj már elegendő ahhoz, hogy ne ragadjanak le a kosárkák.

Bögrés receptről van szó, úgyhogy nagyon gyorsan össze lehet állítani a tésztát, a méregetéshez 2,5 deciliteres bögrére van szükség. Cukor helyett juharszirupot, tehéntej helyett mandulatejet, vaj helyett pedig kókuszzsírt lehet használni, ha extra egészséges verziót készítenétek. 

Mivel több mint 4 deciliter tej kerül a süteménybe, liszt pedig semennyi, megmondom őszintén, nem tudtam, hogy hogyan fog összeállni a tészta a folyékony, zabpelyhes masszából. Azonban sütés közben a zabpehely magába szívja a tejet, megdagad, és igazán pofás kis kosárkák kerülnek ki a sütőből.

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5714627028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása