Sűrű lasagne leves - Hihetetlenül hangzik, de elképesztően finom

Sági Zsófia 2019. február 17.

A lasagne nem csak főétel lehet - kicsit több lével, belefőtt tésztával, ricottás-sajtos feltéttel az egyik legszuperebb leves a világon. Jóval kevesebb idő elkészíteni, mint egy lasagnét, ízeiben mégis visszaadja sokak kedvencét. 

A leves alapja egy bolognai ragu paradicsomlével és alaplével hígítva. Lényegében egy fűszeres, húsos paradicsomlevest kell készíteni, amibe darabokra tört lasagne-tészta kerül, a besamelmártást pedig egy ricottás-sajtos feltét helyettesíti. 

lasagneleves.jpg

Az egyetlen dolog, ami szokatlan lehet a levesben, az a darált hús. Ha számotokra zavaró, hogy mindenhol hús van a lében, akkor érdemes lehet gombócokat formálni belőle és úgy belefőzni a levesbe, de az is jó megoldás, ha durvábbra darált húst vesztek, és a lepirításnál nem szeditek szét apró darabokra. Vegetáriánusok pedig teljesen el is hagyhatják belőle. 

Ha a levest rögtön tálaljátok és nagy valószínűséggel el is fog fogyni, akkor a tésztát közvetlenül belefőzhetitek, viszont ebben az esetben adjatok plusz egy bögre - 2,5 dl - vizet a léhez, ennyit be fog szívni a tészta. Ha több napra főzitek a levest, akkor érdemes a tésztát külön kifőzni és csak tálaláskor beletenni, hogy ne szívja be a levet másnapra.

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2014613438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása