A lasagne nem csak főétel lehet - kicsit több lével, belefőtt tésztával, ricottás-sajtos feltéttel az egyik legszuperebb leves a világon. Jóval kevesebb idő elkészíteni, mint egy lasagnét, ízeiben mégis visszaadja sokak kedvencét.
A leves alapja egy bolognai ragu paradicsomlével és alaplével hígítva. Lényegében egy fűszeres, húsos paradicsomlevest kell készíteni, amibe darabokra tört lasagne-tészta kerül, a besamelmártást pedig egy ricottás-sajtos feltét helyettesíti.
Az egyetlen dolog, ami szokatlan lehet a levesben, az a darált hús. Ha számotokra zavaró, hogy mindenhol hús van a lében, akkor érdemes lehet gombócokat formálni belőle és úgy belefőzni a levesbe, de az is jó megoldás, ha durvábbra darált húst vesztek, és a lepirításnál nem szeditek szét apró darabokra. Vegetáriánusok pedig teljesen el is hagyhatják belőle.
Ha a levest rögtön tálaljátok és nagy valószínűséggel el is fog fogyni, akkor a tésztát közvetlenül belefőzhetitek, viszont ebben az esetben adjatok plusz egy bögre - 2,5 dl - vizet a léhez, ennyit be fog szívni a tészta. Ha több napra főzitek a levest, akkor érdemes a tésztát külön kifőzni és csak tálaláskor beletenni, hogy ne szívja be a levet másnapra.
Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors