Maradék főtt húsból majonézes saláta: újrahasznosítás felsőfokon

Sági Zsófia 2019. február 16.

Előfordult már párszor, hogy a vasárnapi húslevesbe több hús került a kelleténél: ilyen esetekben újrahasznosító üzemmódba kapcsolok. Ha nem szeretnék mártást főzni a főtt hús mellé, akkor - az alapkoncepciót újragondolva - majonézes salátát készítek belőle.

Minden maradékfelhasználós receptnél nagyon oda kell figyelni arra - különösen akkor, ha húsról van szó -, hogy az alapanyag még friss legyen. Természetesen, ha tegnap készítettük a levest, akkor nem kell azzal számolnunk, hogy megromlott a hús, de ha már napok óta tároljuk a főtt csirkerészeket a hűtőben, akkor azért legyünk óvatosak.

csirkesalata.jpg

A dresszinget - a megszokott majonéz, mustár tejföl hármasán kívül - a kapor és a citromlé dobja fel. Én személy szerint imádom a kapros szószokat, különösen jól passzolnak húsok mellé. A főtt húson kívül szárzeller, zöldhagyma és napraforgómag kerül a salátába, és bár lehet, hogy elsőre kicsit szokatlanul hangzik ez a párosítás, szuperül kiegészítik egymást.

A receptben megadott mennyiségek körülbelüli értékek, a megmaradt hús mennyiségéhez igazítsuk őket. A dresszing arányait érdemes megtartani, de a húshoz annyi zöldséget és magot tegyünk, amennyit csak szeretnénk.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1714601808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása