Fahéjas, sütőtökös palacsinta - Ínyencség az édesszájúaknak

Sági Zsófia 2019. február 14.

Az amerikai palacsinta és a banacsinta mindenkinek ismerős - de mi van a sütőtökös verzióval? Erre a különlegesen finom, habkönnyű palacsintára nem kell sok időt szánni, és ízvilágában teljesen ugyanazt hozza, mint egy jó sütőtökös pite.

Most van még szezonja a sütőtöknek, használjuk ki ezt az időt, amíg lehet. A palacsintát mindenki szereti - de miért nem készítünk egy kicsit egészségesebb változatot belőle? A sütőtök tele van vitaminnal, ráadásul olyan édes, hogy a tésztába alig kell cukrot tenni.

sutotokos-palacsinta.jpg

A tészta alapja a sütőtökpüré. Ezt bárhogyan elkészíthetjük, a lényeg, hogy legyen egy puha sütőtökünk, amit le tudunk pürésíteni. Talán a párolás a leggyorsabb módja annak, hogy puhává varázsoljuk a zöldséget. 

Ahhoz képest, hogy sütőtökből áll a palacsintatészta, egy nagyon könnyű, habos végeredményt fogunk kapni. Éppen csak a tészta szélei lesznek ropogósak, ahogy annak lennie kell. Fahéj, szegfűszeg, szerecsendió és vanília kerül az alapba, úgyhogy kellemesen fűszeres lesz a palacsintatészta.

Mivel ennyire könnyű a tésztája, reggelire is tökéletes választás, ráadásul igazi vitaminbomba, úgyhogy megadja a löketet a napra. Ha nem ragaszkodunk az egészséges verzióhoz, akkor tejszínhabbal, pekándióval és juharsziruppal gazdagíthatjuk az elkészült palacsintákat. 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7614588270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása