Az embereket két táborra lehet osztani: a mentás csokoládét imádók és utálók csoportjára. Párom egészen odavan ezért az ízkombinációért, úgyhogy nagy örömmel konstatáltuk, hogy süteményben is jól működik.
A desszert egy omlós, puha tésztából és egy selymes csokoládémázból áll. A mázban a borsmentakivonat és az étcsokoládé dominál, a tésztába egy kis mentás csokoládé kerül. Ha nem szeretnénk a kedvenc csokoládénkat a süteménytésztába tenni, akkor helyettesíthetjük sima ét- vagy tejcsokoládéval, de akkor picivel több borsmentakivonat kerüljön mellé, hogy a tésztában is érvényesülni tudjon az íze.
Bár a recept hivatalosan muffinokra vonatkozik, ha nincs kedvünk a formákba töltéssel bűvészkedni, nyugodtan el lehet készíteni a süteményt egy kisebb méretű tepsiben is. A csokoládémázhoz a csokit és a vajat vízgőz fölött olvasszuk meg, különben könnyedén kicsapódik a kakaóvaj.
Ehhez a süteményhez különösen jól passzol egy csésze kávé, a menta és a csokoládé ízét is kiegészíti a kicsit kesernyés aroma. Ha szeretnétek lenyűgözni a vendégeiteket, akkor ez a muffin-kávé páros a legjobb választás.
Fotó: Getty Images