Megvan a Bocuse d'Or végeredménye - Így szerepelt Pohner Ádám és csapata

Sági Zsófia 2019. január 30.

Pohner Ádám és csapata a 12. helyen végzett a 2019-es Bocuse d'Or világdöntőjén! Már az is hatalmas eredmény, hogy kijutottunk a lyoni döntőre, az pedig, hogy az erős középmezőnyben végeztünk, közvetlenül a gasztro nagyhatalmak mögött, szuper teljesítmény! 

A dobogó első három helyére a skandináv országok kerültek: első lett Dánia, a második helyet a svédek kaparintották meg, a bronzérmes pedig Norvégia lett. A magyar csapat a 12. helyen végzett közvetlenül a gasztro nagyhatalmak mögött. Összesen 24 indulóból szerezték meg a 12. helyet, úgyhogy büszkék lehetünk a magyar csapatra, beért a rengeteg munka, a felkészülésre szánt idő és energia. 

A legjobb tányértéma különdíját Franciaország kapta, a legjobb hústál díját Finnország nyerte el, a legjobb commis, vagyis segítő a dániai volt. A legjobb poszter díját Marokkó kapta.

A Bocuse d'Or versenyén különösen fontos, hogy a nemzeti karakter megjelenjen a tányéron: Pohner Ádámék ezt maximálisan teljesítették, ételeikben megjelent a derelye, a tokaji borecet, a bikavér és technológiaként a magyar gasztronómia tradicionális eleme, a savanyítás. 

A balatonszemesi Kistücsök Étterem 25 éves séfje, Pohner Ádám 2018 februárjában nyerte meg a Bocuse d'Or magyar döntőjét, majd Torinóban, az európai válogatón 8. lett, így továbbjutott a lyoni világdöntőre. 

bocuse_2.jpg

Fotó: Bocuse d'Or Facebook-oldal

Pohner Ádám és segítője Csillag Richárd, illetve coacha Segal Viktor tegnap, január 29-én másodikként mutatták be tányérjaikat, a versenyszabály újítása miatt a séf helyett Segal Viktor tálalt. A kóstoló zsűri már tegnap döntött a magyar csapat pontjairól, de azt csak most, a végső eredményhirdetésen ismerhette meg a közönség. 

Hústálukhoz csontos borjúkarajt kellett felhasználniuk, a tálon sült borjúkaraj, borjúmirigy csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, radicchio és "retekgombóc", mustáros zöldborsó, hagymatart, és egy rendkívül különleges "derelye" szerepelt. Tányértémájukat kagylókkal kellett megalkotniuk: a zöldséges chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, amit egy tormás almasaláta uborkával, zöldspárga, valamint pastis mártás egészített ki.

Szívből gratulálunk a magyar csapatnak! Szép teljesítmény! 

A magyar csapat ételei: 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bocuse d'Or Hungary (@bocusedorhungary) által megosztott bejegyzés,

  

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bocuse d'Or Hungary (@bocusedorhungary) által megosztott bejegyzés,  

A győztes, Dánia táljai:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bocuse d'Or (@bocusedor) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bocuse d'Or (@bocusedor) által megosztott bejegyzés,

A második helyezet, Svédország táljai:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bocuse d'Or (@bocusedor) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bocuse d'Or (@bocusedor) által megosztott bejegyzés,

A bronzérmes, Norvégia táljai: 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bocuse d'Or (@bocusedor) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bocuse d'Or (@bocusedor) által megosztott bejegyzés,

A marrokói győztes poszter:

marokkoolakat.jpg

Fotó: Bocuse d'Or hivatalos oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4414598430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása