Házi tortilla tekercs ebédre: minden benne van, amire szüksége van a testnek

Ács Bori 2019. január 29.

A munkahelyi ebédnek nem kell mindig melegnek lennie, ahogy azt már korábban megírtuk. De akkor mi legyen, ha nincs kedvünk a szendvicshez, félünk, hogy nem lakunk jól, de azt is szeretnénk, hogy finom legyen és egészséges?

Az egyik tökéletes megoldás a tortilla tekercs, mert abba több töltelék fér, mint bármibe. Márpedig a szendvicsek lényege a töltelék: ez itt több szempontból is igaz. Egyrészt azért, mert így egészségesebb - több zöldség, fehérje, kevesebb szénhidrát kell a kiegyensúlyozott ebédhez. Másrészt így lesz élvezhetőbb, szaftosabb, gazdagabb és laktatóbb lesz egyben. A tortilla tekercs gyakorlatilag átalakítható egy kétkezes, harapható salátává, amit gép mellett, két tárgyalás között vagy egyik helyről a másikra is ugyanolyan könnyen el lehet fogyasztani, mint egy kakaós csigát, csak sokkal táplálóbb.

A tökéletes tekercs a dietetika alapelveit követve fehérjéből és zöldségekből épül fel, hiszen fő szénhidrátforrásnak ott van maga a tortilla. A fehérje itt lehet sajt, maradék sült hús vagy akár valamilyen hüvelyesből készült krém, például humusz vagy vöröslencsekrém.

tortilla_tekercs.jpg

A finom tekercs titka, hogy sohasem száraz: mindig érdemes vagy megkenni valamivel, vagy szószt készíteni hozzá. Nem kell semmi bonyolultra gondolni, lehet ez egy fűszerezett joghurt vagy tejföl is, a fontos csak az, hogy ne legyen száraz.

Akkor lesz igazán izgalmas, ha variálni tudjuk benne a sült, friss és savanyított zöldségeket, így háromféle íz is megjelenik majd egyszerre egyetlen harapásban.

A recept csak irányadó, mindenki variálja ízlése szerint az alapanyagokat, minél többféle, annál jobb lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9114563222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása