Trükkök, amikkel zöldséget csempészek a gyerekek tányérjába - A legjobb, hogy működnek!

Ács Bori 2019. január 11.

A legtöbb gyerek, néhány aranyos csodabogarat leszámítva nem rajong a zöldségekért. Ha mégis, akkor is csak néhány kiválasztott fajtát hajlandó megenni, muszáj olcsó, de hatékony trükkökhöz folyamodnia a ravasz anyának.

Az egyik gyerek csak az uborkát, a másik kizárólag a répát eszi meg, azt sem minden állagban, alakban és kombinációban. Így őrült nagy kihívás minden egyes étkezésbe zöldséget csempészni, márpedig az ajánlások szerint így kellene ennünk és etetnünk. 

A tésztákért minden gyerek rajong, a pesto pedig a mindig működő jolly joker, a mai kisgyerekesek mentsvára, az étel, ami ténylegesen tíz perc alatt készül el és száz százalék siker.

dsc_3620.jpg

Én talán éppen ezért unom már néha halálosan, és mindig próbálok rajta variálni valamit úgy, hogy kicsit izgalmasabb is legyen és teljes értékű étkezéssé is alakuljon. 

Most zöldségeket sütöttem hozzá - a sült cukkini-és paprika szeletek jól megbújtak a tészta között, bevonta őket is a bazsalikomos szósz, így könnyebben átmentek a rostán, mintha szimpla köretként vagy salátaként próbáltam volna a kölykökbe diktálni. Volt már, hogy sült paradicsomot kevertem bele, az is nagyon menő volt.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5514471190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása