Rántotta tojás nélkül: nem csak a vegánokat fogja elvarázsolni

Sági Zsófia 2019. január 8.

Ezer és egy videót és receptet láttam már a tofurántottáról, de sokáig nem gondoltam arra, hogy elkészítsem, mivel se vegán, se vega nem vagyok. Azonban sok olyan visszajelzést hallottam, hogy annyira finom ez az étel, hogy azoknak is megéri megsütni, akik amúgy ehetnek tojást, úgyhogy nekivágtam.

Azért azt le kell szögezni, hogy köze sincs a rántottához - egyedül kinézetében imitálja a tojásos rántottát. Ízében viszont teljesen más élményt nyújt, de egyáltalán nem negatív értelemben, nagyon finom fogás, reggeliként és vacsoraként is megállja a helyét. 

A tofu önmagában szinte teljesen ízetlen, viszont szuperül beveszi a fűszerek ízét, ezért ezekkel operálunk. Hagyma, fokhagyma, só, bors és kurkuma kerül rá, a kurkuma inkább a színe, mint íze miatt, ez adja meg a fehér tofunak a halványsárga színt. Helyettesíthetjük curryvel vagy sáfránnyal is. Tetszőlegesen mehet még bele szójakolbász, paradicsom, paprika, bármi, amit szeretnénk. 

tofurantotta_1.jpg

A tofut növényi zsíron kezdjük el megsütni, ez lehet olaj, de növényi vaj is, ettől lesz az egész picit krémesebb. Nagyon fontos, hogy a befűszerezett tofut meg kell locsolni pár kanál alaplével. Pluszt ízt kap tőle, és sokkal szaftosabb lesz. Ha az alaplevünk is sós, figyeljünk nagyon oda az arányokra.

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3714476644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása