Ezt az isteni, ízgazdag mártást 20 perc alatt el lehet készíteni és húsok vagy tészta mellé kínálni. Elképesztően finom, nagyon gyorsan megvan, úgyhogy egy tökéletes mentőötlet lehet, ha váratlanul kell készítenünk egy vacsorát.
A hihetetlenül krémes állagról a tejszín és a fehérbor gondoskodik. A gomba és a rozmaring nagyon jól passzolnak egymáshoz, az elkészült mártás szinte mindenféle ételhez illik.
A szósz mellé szuper választás lehet egy marhasteak, körülbelül 4 szelet húshoz elegendő ez a mennyiség. Csirkecombhoz vagy csirkemellfiléhez is tökéletes, de nem csak húsokhoz passzol jól. Fél kiló tésztához elég ez a mártás, pennével, spagettivel, de rizzsel is el tudom képzelni. Persze keverhetjük is a kettőt, készíthetünk egy szuper csirkés-tejszínes tésztát.
Ízléstől függően meg lehet próbálni több borral is, de teljesen ki is lehet hagyni az alkoholt - bár akkor nem lesz olyan ízgazdag és krémes a végeredmény.
Fotó: Shutterstock