Mennyei fehér csokis, körtés süti: lehetetlen abbahagyni, annyira finom

Sági Zsófia 2018. december 28.

A bátyámtól kaptam születésnapomra a világ legszuperebb desszertes könyvét, több száz recept található benne - azt hiszem, még eltart egy darabig, mire mindet kipróbálom. Erre a csodára is ebben a könyvben bukkantam rá, és annyira finom ez a süti, hogy - a több száz receptet félretéve - ezt már többször is elkészítettem.

A sütemény különlegességét az adja, hogy a fehér csokoládé nem darabokban kerül a tésztába, hanem olvasztva. Ettől az egész tészta elképesztően puha lesz, ráadásul minden falatban ott van a fehér csokoládé lágy íze. 

fehercsokissuti_2.jpg

Ne aggódjunk, ha feljön a csokoládés piskóta - tényleg annyira finom a tészta önmagában is, hogy körte, máz, minden nélkül el tudnám eszegetni napokig - bár addigra nem maradna belőle. A gyümölcsöt szezontól függően változtathatjuk, mindenféle gyümölcs jól illik a fehér csokoládéhoz, almával, de mangóval is készítettem már. 

Ehhez a recepthez elővehetjük a körtebefőttet vagy konzervet a kamrából, ugyanis szükségünk lesz a levére is a porcukros mázhoz. Ha viszont van friss körténk, akkor vegyünk valamilyen rostos körtelevet, és azzal pótoljuk a befőtt levét. 

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1814384624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása