Sűrű csirkés-zöldséges erősítő leves, ami meggyógyítja a rossz gyomrot - Ünnep után igazi áldás

Sági Zsófia 2018. december 27.

Az ünnepekre jellemző a túlevés: minden családtag finomabbnál finomabb fogásokat, süteményeket készít, nem lehet megállni, hogy ne együnk belőlük. Azonban a szervezetünknek szüksége van egy kis pihenésre is, úgyhogy, ha elfogyott a karácsonyi menü, készítsétek el ezt a kímélő, de laktató levest.

Ez a leves tömve van zöldségekkel: brokkoli, zöldborsó, répa, zeller megy bele, melléjük pedig finom, omlós csirkemell dukál. Egy könnyű fogás, amely megkíméli a gyomrot, de közben annyira gazdag, hogy jól lakunk vele. 

husleves.jpg

Gyömbér, kurkuma, chili: három olyan alapanyag, amely erősíti az immunrendszert, segíti az anyagcserét és megszabadítja a szervezetet a méreganyagoktól. Ráadásul mindhárom megtalálható ebben a receptben. Ha túlettük magunkat és fáj a gyomrunk, ez a leves helyrerak majd minket egy perc alatt.

Ha szeretjük a fűszeres ételeket, akkor a chili és a kurkuma mennyiségét növelhetjük, viszont figyeljünk arra, hogy a gyömbér is ad már neki egy csípős alapízt. A gyömbér íze tökéletesen illik a csirkemelléhez, és valóban elhagyhatatlan hozzávaló, nélküle nem lesz igazán hatása a levesnek.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4214380582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása