Aszalt szilvás-narancsos kiflifelfújt - Maradékfelhasználás okosan

Sági Zsófia 2018. december 25.

A kiflifelfújt a világ egyik legegyszerűbb desszertje, ráadásul még maradékfelhasználó ötletnek is tökéletes. Ebbe a karácsonyi verzióba narancs, aszalt szilva, mazsola, alma és fahéj kerül, úgyhogy nem érdemes kihagyni az ünnepek alatt.  

Bár kiflifelfújt a sütemény neve, valójában bármilyen száraz, megmaradt péksüteményből elkészíthető, legyen az zsemle vagy kalács. Úgyhogy ha te is túlzásba vitted a pékáruk vásárlását az ünnepek alatt, akkor hasznosítsd újra a maradékokat ezzel a zseniális recepttel.

Van, aki több vajjal szereti a felfújtat, ha te is közéjük tartozol, akkor a sütés előtt vagdoss 5-10 dkg vajat a sütemény tetejére, erre tedd a tojáshabot, és így tedd a sütit a sütőbe. Még krémesebb és lágyabb lesz a végeredmény. 

kiflifelfujt.jpg

Bármilyen gyümölcsöt és fűszert bele lehet tenni a kiflifelfújtba, ha szeretnéd fokozni a "karácsonyízt", akkor tehetsz a fahéj mellé szegfűszeget vagy szerecsendiót, a gyümölcsöket pedig szabadon variálhatod. A narancs és az aszalt szilva nagyon jól illik egymáshoz, a narancsnak a héját is fel kell használni a recepthez, bele kell reszelni a tejbe. Az almát meghámozhatod, de hagyhatod héjastól is, ha biogyümölcsöt használsz.

Fotó: Kovács Csilla/Só&Bors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4514497654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása