Az omlós, eszményi kacsacomb receptje: fehérboros, birsalmás változat

Ács Bori 2018. december 23.

A karácsonyi hús, az nem vicc. Ha az ünnepi estén épp a főétel lesz száraz, vagy éppen rágós csalódás, az tényleg kiábrándító. Ilyenkor biztosra kell menni, nem szabad kockáztatni.

A kacsa kétféleképpen sikerülhet a legbiztosabban: az egyik a kacsamell, amit nem szabad egészen megsütni, mert kiszárad - ehhez a módszerhez a pontos útmutató itt található. 

A másik bombabiztos módszer a kacsacomb. Ehhez a húshoz csak türelem kell, és biztosan tökéletes lesz. Két és fél óra minimum szükséges az elkészítéséhez, de az se baj, ha három órát rászánunk. A titok az, hogy sok zamatos folyadék legyen a hús alatt - ebben a receptben ez éppen birsalma és fehérbor, de ugyanígy lehetne másféle gyümölcs, zöldség vagy éppen sör is alatta. 

dsc_3660.jpg

A gyümölcs és a bor nemcsak arról gondoskodik, hogy a hús ne száradjon ki, de az ízeit is átadja a kacsának. Ennyi idő alatt a hús belül omlós lesz, kívül a bőr pedig igazán ropogós. Szerintem legjobban édesburgonya vagy cékla, esetleg mindkettő megy hozzá, de nyilván jó út a klasszikus káposzta-krumpli kombináció is.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1014466092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása