Ez a finom, ragacsosabb állagú gyömbéres süti egy tökéletes, hétköznapi alternatívája lehet a mézeskalácsnak, de ahelyett is elkészíthetjük, gyorsabban megvan és teljesen puha a tésztája.
Ez az ínycsiklandozó sütemény - bár teasütemény hivatalosan - puha, szaftos és picit ragacsos, úgyhogy nem kell attól félnünk, hogy kiszárad és kemény lesz. A ragacsos, "chewy" állagot a melasz, vagyis a sűrű cukorszirup garantálja, ezt a hozzávalót pedig ma már egyre több helyen és egyre jobb áron be lehet szerezni.
Az ilyen teasütiket tradicionálisan még meg szokták forgatni kristálycukorban vagy durva szemű cukorban, miután megformázták őket, de ha a melasz és a tésztában található két bögrényi cukor már elégnek bizonyul, azon se lepődünk meg. Igaz, nem éppen egy diétás vagy cukormentes édesség, de ezért a sütiért megéri kicsit bűnözni.
Ebből az adagból nagyjából 40-45 darab süti jön ki, és mivel sokáig eláll, nem kell egy ültő helyünkben megennünk az összeset, nyugodtan eltehetjük későbbre is. Ajándékba is szuper, csomagoljuk bele celofánba a kekszeket, és kössünk rá egy szép díszmasnit. Ami miatt pedig különösen szeretjük karácsony idején, hogy azonnal puha lesz, nem kell fémdobozba zárni, és várni, hogy mikor puhul meg végre.