A napokban találtam rá erre a receptre és rögtön beleszerettem! Semmi macera, csak az általam hőn imádott fahéj adja a sütemény alapját.
Éppen ezért egy viszonylag olcsó desszertről van szó, talán a sajtkrém az egyetlen olyan hozzávaló, amit otthon nem találunk meg a polcunkon.
Ennél a receptnél nemcsak a töltelék, hanem a tészta is nagyon lényeges elem. Legyen omlós, pihentessük elég ideig, ezért nem ajánlom senkinek, hogy bolti tésztát vegyen alapnak. Akkor tökéletes ez a sütemény, ha minden részét saját kezűleg készítjük el, hiszen mit sem ér egy jó töltelék rossz tésztával vagy éppen fordítva.
Ünnepi íznek is tökéletes
Nekem kétséget kizáróan a kedvenc fűszerem a fahéj. Mind az illata, mind az íze páratlan, és mindig, ha megérzem a levegőben, akkor rögtön ünnepi hangulatba kerülök. Fel lehet vele dobni egy teljesen átlagos hétköznapot, de tökéletes recept az ünnepekre is.
A fahéj nemcsak finom, hanem egészséges is
A fahéj rendkívül egészséges, baktérium- és gombaölő szerepe is van, ráadásul még az agyműködésnek is jót tesz. Kevésbé köztudott, de ínyvérzés, torokfájás és puffadás esetén is nagy segítségünkre lehet. A fahéj a szív- és érrendszerre is jó hatással van, akárcsak a vércukorszintre, ugyanis csökkenti az étkezést követő vércukor emelkedését.
Érdemes például munkába vagy iskolába menet bekapni ebből a sütiből egy szeletet, sokkal jobban fogunk tudni koncentrálni és a teljesítményünk is jobb lesz.
Fotók: Sági Zsófia/Só&Bors