Tejszínes, krémsajtos fahéjpite karácsonyra: egyszerű és nagyon finom

Sági Zsófia 2018. december 22.

A napokban találtam rá erre a receptre és rögtön beleszerettem! Semmi macera, csak az általam hőn imádott fahéj adja a sütemény alapját.

Éppen ezért egy viszonylag olcsó desszertről van szó, talán a sajtkrém az egyetlen olyan hozzávaló, amit otthon nem találunk meg a polcunkon.

Ennél a receptnél nemcsak a töltelék, hanem a tészta is nagyon lényeges elem. Legyen omlós, pihentessük elég ideig, ezért nem ajánlom senkinek, hogy bolti tésztát vegyen alapnak. Akkor tökéletes ez a sütemény, ha minden részét saját kezűleg készítjük el, hiszen mit sem ér egy jó töltelék rossz tésztával vagy éppen fordítva.

Ünnepi íznek is tökéletes

Nekem kétséget kizáróan a kedvenc fűszerem a fahéj. Mind az illata, mind az íze páratlan, és mindig, ha megérzem a levegőben, akkor rögtön ünnepi hangulatba kerülök. Fel lehet vele dobni egy teljesen átlagos hétköznapot, de tökéletes recept az ünnepekre is. 

fahejpite.jpg

A fahéj nemcsak finom, hanem egészséges is

A fahéj rendkívül egészséges, baktérium- és gombaölő szerepe is van, ráadásul még az agyműködésnek is jót tesz. Kevésbé köztudott, de ínyvérzés, torokfájás és puffadás esetén is nagy segítségünkre lehet. A fahéj a szív- és érrendszerre is jó hatással van, akárcsak a vércukorszintre, ugyanis csökkenti az étkezést követő vércukor emelkedését.

Érdemes például munkába vagy iskolába menet bekapni ebből a sütiből egy szeletet, sokkal jobban fogunk tudni koncentrálni és a teljesítményünk is jobb lesz.

 Fotók: Sági Zsófia/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1814278951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása