Tojáslikőr-puding, ha nem csak inni, enni is szeretnéd

Sági Zsófia 2018. december 19.

Ha gyorsan szeretnél ünnepi desszertet tenni az asztalra, akkor a tojáslikőrös puding a legjobb választás. Negyed órán belül kész van, ráadásul isteni finom.

Aki szereti a tojáslikőrt, az imádni fogja a belőle készült pudingot - intenzív tojáslikőrös íz, csak éppen nem folyékony, hanem lágy, krémes állagban. Egy kis fahéj is kerül a pudingba, de éppen csak annyi, hogy ne nyomja el a krémlikőr szeretett ízvilágát. 

tojaslikorpuding_1.jpg

A recept alapja - természetesen - a tojáslikőr. Ezt megvehetjük boltban, de elkészíthetjük otthon is, ehhez itt találtok receptet. Más különlegesebb hozzávalóra nincs is szükség, cukor, tojás és keményítő kell még hozzá, és az elkészítése sem bonyolultabb az összetevők listájánál.

A pudingot tálalásnál őrölt fahéjjal, fahéjrúddal, tejszínhabbal lehet díszíteni, de mandula, dió vagy vajas keksz is jól passzol hozzá, kiegészíti a ropogós textúra a krémes állagot. Rétegezheted is a keksszel a pudingot, ha még látványosabb pohárdesszertet szeretnél készíteni.

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr514407644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása