Karácsonyi húsleves marhahússal és sok-sok zöldséggel

Sági Zsófia 2018. december 18.

A húsleves nem hiányozhat az ünnepi asztalról, főleg, ha erről a felturbózott marhahúslevesről van szó. Könnyedén fel lehet dobni az alapreceptet, ha másfajta húst használunk, több zöldséget teszünk bele vagy a fűszerezésen variálunk picit. 

Az én verzióm marhahúsból és nagyon-nagyon sok zöldségből készült,  ami bár sokáig fő, részünkről nem igényel sok energiát. A fűszerezése is kicsit különlegesebb az átlagosnál, kerül bele egy kis gyömbér, hogy belecsempésszük a karácsony ízeit a levesbe.

marhahusleves.jpg

Lehet, hogy nem mindenhol megszokott, de én a húslevesbe pár szem krumplit is bele szoktam főzni, és azt hiszem, ezt a többiek is értékelik, ugyanis a családban mindig azért megy a harc, hogy ki kaparintsa meg az utolsó darab krumplit. Ennek megfelelően szerepel a burgonya a hozzávalók között, szerintem nem érdemes kihagyni. 

A húsleves főzési ideje változó lehet, a hústól függ, nem mindegy, hogy egész darabokban tesszük a marhahúst a levesbe vagy összekockázzuk. Alacsony lángon, gyöngyözve, lefedve főzzük a levest, ne kapkodjuk el a folyamatokat, álljunk neki időben, az se baj, ha egy nappal korábban, másnapra még finomabb lesz. Bármilyen levestésztát kifőzhetünk mellé, és az erősről se feledkezzünk meg, biztosan szükség lesz egy kis darált pirospaprikára az ünnepi asztalon.

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9514434892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása