Mindig puha mézeskalács recept - Az íróka meg így lesz tökéletes

szlanars.emese 2018. december 17.

Mézeskalács nélkül nem telhet el karácsony. De nem mindegy, hogy milyen az a mézeskalács, hiszen könnyen el lehet rontani ezt az egyébként egyszerű süteményt. Ha ezt a receptet követed, se perc alatt elkapkodja majd a család a mézeskalácsotokat.

Ebben a süteményben az a szuper, hogy nemcsak isteni finom, hanem gyönyörű is - persze ez azon múlik, hogy mennyi időt és energiát szánsz rá a díszítésére. Ha szeretnéd ajándékba is adni a mézeskalácsból, akkor készíthetsz belőle karácsonyfadíszt vagy akár mécsestartót is.

mezeskalacs_1.jpg

Mitől jó egy mézeskalács? Attól, hogy frissen kisütve is puha, kellemesen omlós az állaga, illatos és ízletes, illetve sima a felülete, ami azért fontos, hogy a díszítések jól érvényesülhessenek rajta. További követelmény, hogy a sütemény sokáig szép maradjon, vagyis ne peregjen le róla a máz, ha netán nem falnád fel rövid időn belül. Na, ez a mézeskalács recept pont ilyen.

Az íróka akkor lesz jó, ha 1 tojásfehérjéhez 15 deka átszitált porcukrot számolsz, ehhez adsz pár csepp citromlevet, és a titkos fegyvert, 1 evőkanál étkezési keményítőt. A tojásfehérjét pár másodperc alatt habosítsd fel, majd add hozzá a cukrot és a keményítőt, és verd kemény habbá. Ezzel az adaggal jó sok mérezkalácsot megmintázhatsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5313846026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása