Isteni, szaftos vega töltött káposzta: a húsevők is imádni fogják

Sági Zsófia 2018. december 11.

Ez a recept nem a tradicionális töltött káposztát utánozza, hanem egy merőben eltérő ízvilágot nyújt, ezért nem csak vegetáriánusoknak ajánlom, húsevők is nyugodtan elkészíthetik, meg fognak lepődni, hogy milyen isteni.

Nálunk sosem hiányozhat a karácsonyi asztalról a töltött káposzta. Ez a verzió húsmentes, paradicsomos, gombás, teljesen más, mint a hagyományos, mégis különösen finom. Ha van vegetáriánus a családban, akinek szeretnél kedvezni, vagy csak kipróbálnál valamilyen új ízt, akkor állj neki ennek az isteni, gombával töltött káposztának. 

toltottkaposzta.jpg

A töltelék alapját a rizs, a gomba és a hagyma adja, a káposzta mellé pedig még egy szósz is készül, pontosabban egy paradicsommártás. Ennek megfelelően a fűszerezés is eltér a megszokottól, a paradicsomhoz más fűszerek illenek, mint a darált húsos változathoz. A recept különlegességét még az adja, hogy a káposztatekercsek nem főzve, hanem sütve vannak. 

Tálalásnál viszont visszatérhetsz a hagyományokhoz, ugyanis kínálhatod tejföllel a káposztát, viszont mivel vegánoknak is tökéletes ez a recept, ezt lehet helyettesíteni mással vagy el is lehet hagyni. Bár kicsit időigényes a recept, megéri elkészíteni, a munka legnagyobb részét pedig úgyis a sütő intézi.

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2914330039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása