Baconnel és hagymával felturbózott egészben sült édesburgonya

Sági Zsófia 2018. december 8.

Egy egyszerű, de laktató fogás, ami után megnyaljuk mind a tíz ujjunkat. Az édesburgonya azért az egyik legjobb alapanyag, mert minden fűszer nélkül, egészben megsütve, önmagában is csodálatos.  

A sonka és a karamellizált hagyma elképesztően jól illik a burgonyához, a találkozásukban kiegyenlítődik az édes és a sós íz. Nagyon fontos, hogy a hagymát kellő ideig dinszteljük, ha nem karamellizálódik, akkor nem lesz az étel az igazi. 

baconoshagymasedesburgonya.jpg

Az édesburgonyának hosszú a sütési ideje, de közben el tudjuk készíteni a hagymás-baconös tölteléket. Nem kell a hagymát folyamatosan kevergetni, nyugodtan hagyjuk pár percre magára, ha kicsit lekap, az is jól áll ennek az ételnek. Sonka helyett használhatunk szalonnát is, de én jobban szeretem, ha több a húsos, mint a zsíros rész. 

A hagymához és a sonkához szuperül passzol a rozmaring, ha hozzá tudunk jutni frisshez, akkor azt is tegyünk bele, de ha csak szárított van kéznél, azt nem ajánlom az ételbe, kellemetlen érzés lenne ráharapni a morzsolt rozmaringdarabokra. Az elkészült ételt még melegen, tejföllel kínáljuk. Ha elfogyna esetleg a töltelék, akkor tegyünk egy kis petrezselymet, sót és borsot a tejfölbe és azt pakoljuk a krumplinkra. 

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6614404140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása