Gyorsan elkészül, szaftos, omlós - a tökéletes narancskenyérrel nem lehet mellélőni. Narancshéj és narancslé is kerül bele, hogy egészen biztosan kiérződjön a édes, picit savanykás aromája.
Nincs szükség mérlegre, minden hozzávalót ki tudunk mérni egy bögre és egy kanál segítségével. Ráadásul ugyanúgy, mintha muffint készítenénk, csak összekeverjük külön a száraz, külön a folyékony hozzávalókat, egybevegyítjük őket, és készen is vagyunk.
Vaj nélkül készül ez a recept, a zsiradékot olajjal pótoljuk. Az olajtól lesz a tészta picit ragacsos, kevésbé fog kiszáradni, mégis omlós marad. Ha pedig biztosra szeretnénk menni, akkor a sütés végén még öntsük nyakon a kész süteményt egy adag narancslével, garantáltan szaftos lesz a végeredmény.
Ha szeretnénk - vagy van rá igény a családban -, csempészhetünk a tésztába egy kis kakaót, csokidarabokat, aszalt gyümölcsöket, nem lehet vele elrontani az alapreceptet. Bár megmondom őszintén, szerintem ez a narancskenyér önmagában is tökéletes.
Fotó: Shutterstock