Puha, omlós narancskenyér - Szaftos, illatos és gyorsan elkészül

Sági Zsófia 2018. november 28.

Gyorsan elkészül, szaftos, omlós - a tökéletes narancskenyérrel nem lehet mellélőni. Narancshéj és narancslé is kerül bele, hogy egészen biztosan kiérződjön a édes, picit savanykás aromája. 

Nincs szükség mérlegre, minden hozzávalót ki tudunk mérni egy bögre és egy kanál segítségével. Ráadásul ugyanúgy, mintha muffint készítenénk, csak összekeverjük külön a száraz, külön a folyékony hozzávalókat, egybevegyítjük őket, és készen is vagyunk. 

narancskenyer.jpg

Vaj nélkül készül ez a recept, a zsiradékot olajjal pótoljuk. Az olajtól lesz a tészta picit ragacsos, kevésbé fog kiszáradni, mégis omlós marad. Ha pedig biztosra szeretnénk menni, akkor a sütés végén még öntsük nyakon a kész süteményt egy adag narancslével, garantáltan szaftos lesz a végeredmény. 

Ha szeretnénk - vagy van rá igény a családban -, csempészhetünk a tésztába egy kis kakaót, csokidarabokat, aszalt gyümölcsöket, nem lehet vele elrontani az alapreceptet. Bár megmondom őszintén, szerintem ez a narancskenyér önmagában is tökéletes.

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9514386780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása