A trükk, amitől csodás lesz a legegyszerűbb rántotta is

Ács Bori 2018. november 22.

Még a legalapvetőbb dolgokban is mindig van hová fejlődni. Bár azt mondják, rántottát még az is tud készíteni, aki amúgy egyáltalán nem főz, ez valójában egyáltalán nem igaz.

A hétköznapi konyhában az a legnehezebb, hogy a szimpla dolgok a legkönnyebben elronthatóak is egyben. A rántotta például néhány másodperc alatt képes ehetetlenül száraz, morzsálódó förmedvénnyé változni, ha kicsit nem figyelünk oda, és a tűzhelyen hagyjuk. Nagyon könnyű elsózni és bizony az sem jó, ha túl zsíros vagy éppen folyós lesz. 

Aki mindezeket a hibalehetőségeket képes már elkerülni, és csuklóból tolja a szuper rántottákat félálomban is másnapos vasárnap reggeleken, még annak is újdonságként hathat az a módszer, amit néhány éve tanultam. A technológia célja, hogy a tojás teljesen más anyagokból felépülő fehérje és sárgája egyneművé váljon, így homogén lesz az egész étel, nem lesznek benne különálló csíkok és állagkülönbségek, lágyabb és szárazabb részek.

dsc_2756.jpg

Ehhez elképesztően meglepő módon nem kell más, mint egy botturmix. Nem kell hozzá szuvidálót beszerezni, nem kerül több energiába, több munkába, többi időbe, mint amennyit amúgy is fektetnénk egy rántottába, mégis luxusszintre helyezi ezt a hétköznapi ételt.

Fotók: Ács Bori/ Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1914365277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása