Gazdag húsleves, ami egy óra alatt elkészül - Néha azonnali szükség van rá

Ács Bori 2018. november 18.

Húslevesnél alapszabály, méghozzá a legfontosabb, hogy lassan, hosszú ideig főjön. Csak így lehet szép, tiszta a színe és igazán mély, intenzív az íze. Mindez igaz is, de néha a szükség törvényt bont, különösen télen.

Nálunk a húsleves olyan, mint a mindennapi kenyér, állandóan kell, különösen ősztől tavaszig. De nincs mindig három-négy óránk rá, hogy halkan rotyogjon a lángon, nem sikerült reggel hétkor feltenni a tűzre vagy egyszerűen csak türelmetlenek vagyunk.

Ilyenkor nagyon jól jön egy kukta, amiben egy óra alatt elkészül a leves, és meglepően jó lesz. Pedig minden alapvető, kőbe vésett húsleves szabályt megszegünk: egyszerre tesszük a lábosba a zöldséget és a húst, nem habozzuk le a levet, és így tovább. 

dsc_2825.jpg

A gyorsított leveshez nem érdemes marhát, tyúkot vagy más, lassan fővő húsfélét választani, erre a célra a csirke a legjobb megoldás. Annak is a legapróbb, legcsontosabb része, a szárny. A zöldségeket pedig ehhez a módszerhez apróra vágom, nem úgy mint a lassú leves esetében, mikor nagyobb darabokban szoktam hagyni, hogy ne főjenek szét. 

 

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5814373845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása