Quiche, a franciák sós pitéje - Ez épp kéksajtos, körtés és diós

Ács Bori 2018. november 14.

A francia konyha néha nem csak azért szeretnivaló, mert összetett és kifinomult, hanem mert praktikus is. Ilyen étel ugyanis a quiche: ha egyszer ráérzel az elkészítésének egy-két trükkjére, onnantól ezerféleképpen tudod variálni, és rengeteg helyzetben jól jön.

A quiche egy sós pite, ami egy egyszerű vajas, omlós tésztával indul, majd egy lágy, tejszínes-sajtos töltelékkel folytatódik. El lehet készíteni bármilyen sajttal, és dúsítható akármilyen zöldséggel vagy - jelen esetben például - gyümölccsel.

A variálhatósága abban is rejlik, hogy szinte minden étkezéshez bevethető, előző nap előkészíthető, tehát szuper vendégváró akár reggelire vagy egy salátával ebédre, vacsorára.

20181107_144829_1_1.jpg

Két fontos lépés van, amire az elkészítésekor érdemes figyelni: az omlós tészta jól hűljön le, csak így lesz valóban omlós. A másik, hogy sütéskor nem szabad, hogy teljesen megsüljön a töltelék. A legjobb, ha még remeg egy kicsit, mikor kivesszük, így hűlés közben éppen tökéletesen lágyra fog szilárdulni.

A klasszikus verzió szalonnával készül, ez viszont most egy nagyon őszi kiadás lett körtével, kék sajttal és dióval.

Fotó: Ács Bori

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7914358267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása