Leveles tészta rókagombával és kékpenészes sajttal - Igazi gourmet fogás

Orbán Violetta 2018. november 10.

Ha gombákról van szó, kétféle ember létezik: az egyik semmilyen formában nem hajlandó megenni, ha egy étel akár csak kis kockákra vágott gombát is tartalmaz, inkább nem lemond róla, míg a másik imádja nyersen, kevés olajjal meglocsolva, megpárolva, főzve, rántva, levesben vagy főételek köreteként és sós desszert formájában is. Az utóbbiak számára az egyik legjobb kikapcsolódás a kirándulással egybegyűjtött gombagyűjtés.

Németországban az éttermekben ugyanúgy szezonális kínálatként szerepelnek a rókagombás ételek, mit tavasszal-nyár elején a spárgás, epres és rebarbarás különlegességek.  Az apró és zamatos, sárgás gombákat sós előételek vagy desszertek összetevőjeként is használják.

leveles-teszta-rokagombaval.jpg

Ez a leveles tésztával készült recept a sütésben kevésbé gyakorlottak számára sem okoz nehézséget, hisz az alapanyag bármelyik bolt hűtőpultjában fellelhető. Ha a kékpenészes sajtot valaki túl karakteresnek találja, vagy nem szereti, nyugodtan lecserélheti másikra.

Különleges formákra sincs szükség, elég, ha a leveles tésztát kinyújtjuk és egy tepsibe fektetve megsütjük. Ha azonban különlegesebb látványt szeretnénk elérni, vágjuk fel a kinyújtott leveles tésztát kockákra, és béleljünk ki vele szuflé tálkákat vagy egy muffin formát.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr514328631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása