A módszer, ahogy bárkivel meg lehet szerettetni a kelbimbót

Imádni vagy utálni lehet csak

Ács Bori 2018. november 2.

A kelbimbó talán a leginkább megosztó zöldség, ami létezik. Ha a gyűlölők táborába tartozol, annak két oka lehet: az egyik, hogy szuperízlelő vagy, a másik, hogy egyszerűen nem etted még sütőben sütve.

Ha az első típusba tartozol, akkor büszke lehetsz különleges ízlelőbimbó állományodra, ha viszont a másodikba, még segíthetünk az ellenszenv visszafordításán.

A szuperízlelők az emberiség 25 százalékát teszik ki. Ők azok, akik akár tízszeres mennyiségű ízlelőbimbóval is rendelkezhetnek az átlagemberekhez képest. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy sokkal intenzívebben érzékelnek minden ízt, a kellemesebbeket és a kellemetleneket egyaránt. Így tehát, míg én, a közepes ízlelő éppen csak annyit érzek a kelbimbó keserűségéből, amitől különleges étellé válik számomra, egy szuperízlelőnek ez a keserűség elviselhetetlen mértékű.

dsc_2335.jpg

Ne piszkáljuk hát szuperízlelő családtagjainkat, ha irtóznak a kelbimbótól, de próbáljuk meg elérni, hogy egy utolsó esélyt még adjanak ennek a remek téli zöldségnek, méghozzá a sütőben. A sült zöldségnek nem csak az íze lesz édeskés, de nagyon laktató is, simán elmegy vacsorának egy adag hideg tejfölbe mártogatva, de akár kéksajtot is morzsolhatok a tetejére, úgy még csodálatosabb.

Fotó: Ács Bori

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6914319579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása