Túrógombóc ízű palacsinta tíz perc alatt - Lusták és sietősök uzsonnája

Ács Bori 2018. november 1.

A családomban a túrógombóc a legnépszerűbb létező étel, minden korosztály kedvence, lehetetlen belőle eleget készíteni. Annyira gyakori az igény rá, hogy néha szükség van valami instant megoldásra, ha nincs éppen idő a bekeverős, pihentetős, kifőzős, morzsapirítós folyamatra.

Ez a palacsinta eredetileg ricottával készül, de mivel az nem mindig elérhető, én túróval csinálom, így is zseniális. A legjobb, hogy alig van a masszában liszt, tulajdonképpen túróból és tojásból áll össze és cukor is alig van benne. Ezért belül annyira krémes, mint egy túrópuding.

turopala.jpg

Alacsony liszt-és cukortartalma miatt így aztán abban a hitben ringatom magam, hogy egészségesebb egy sima palacsintánál, de legalábbis táplálóbb. Régebben gyakran készítettem cukormentesen, teljes kiőrlésű lisztre vagy finomra darált zabpehelyre a lisztet, és úgy is működött, szóval cukorbetegeknek, diétázóknak is bevethető. Azért a nem diétázók tálaláskor nyugodtan meglocsolhatják egy kis lekvárral vagy mézzel, de friss gyümölcsök is illenek mellé.

Fotók: Ács Bori

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4414319483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása