Égetett padlizsán tahini szósszal és gránátalmával - Amitől egy húsevő is vega lesz

Ács Bori 2018. október 25.

A padlizsán annyira laktató, olyan izgalmas íze és állaga van, hogy azok közé a zöldségek közé tartozik, amelyek simán helyettesítik a húst még az olyanok számára is, akik máskülönben nagy húsevők.

Ez az étel is olyasmi, amihez ugyan lehet köretet készíteni, azonban annyira önálló és karakteres, hogy semmiképp sem tekinthetünk rá a hús kísérőjeként.

A padlizsán, a tahini, vagyis szezámmagból készült sűrű paszta (különleges élelmiszereket árusító boltokban, nagyobb hiperekben, fűszerboltokban kapható) és a gránátalma hármasa klasszikus közel-keleti kombináció, amit többféleképpen is készítenek.

dsc_1921_1.jpg

Claudia Roden például szeletelve süti meg a padlizsánt, és gránátalma szirupot is használ a fogáshoz.

Yotam Ottolenghi pedig tahini szósz helyett íróból és fokhagymából készít öntetet, amit ugyanehhez a recepthez is használhat bárki, akinek nincs épp a keze ügyében tahini, ez a verzió is csodálatos lesz.

Az elkészítéshez első lépésként meg kell égetni kívülről a padlizsánt, majd puhára kell sütni, ehhez a leírást ebben a cikkben találjátok.

Fotók: Ács Bori

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr214281419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása