Egészséges ételszínező unikornis pudinghoz: kipróbáltuk, hogy muzsikál

Ács Bori 2018. október 23.

Egészséges étrend kiegészítő, amiből unikornis pudingot és szivárvány turmixot lehet készíteni? Ez olyasmi, amivel bárki szívesen elbíbelődik, aki kiskorában szeretett játszani az étellel, de azt mondták, hogy nem szabad.

Olyan porokat teszteltünk, amiket bármilyen nyers ételhez hozzá lehet keverni, és azok azonnal eszméletlenül élénk színt kapnak tőle. Ráadásul csupa természetes anyagból készülnek, szóval nemcsak buli vicces színű ételeket enni, de simán örökké fogunk élni azoktól a dolgoktól, amiket ezek a varázsszerek tartalmaznak. Kék, pink, narancssárga és koromfekete színben próbáltuk ki őket.

A Rawnice-ot egészséges ételekhez ajánlják kiegészítésképpen: smoothie-hoz, turmixokhoz, kásákhoz, vagy nicecreamekhez, azaz olyan fagylaltokhoz, amelyek száz százalékban fagyasztott gyümölcsből készülnek. Nyilván fontos, hogy az étel alapszíne semleges legyen, akkor tudja kifejteni hatását a színező por.

Hupikék, algából

A kék por spirulinát tartalmaz, ami nagy sláger mostanában az egészségesen táplálkozók, különösen a vegánok körében. Tulajdonképpen egy algafajtáról van szó, amelyben rengeteg fehérje és vitamin található. Legyengült immunrendszer esetén vagy a téli időszakokban ajánlják, mert segít védekezni a fertőző betegségek ellen.

rawnice1.jpg

Csökkenti a különböző gyulladásos állapotokat is, ezért ajánlják krónikus betegségekben szenvedőknek. Még az emésztésre is jó hatással van, segíti a jótékony baktériumok szaporodását és a helyes emésztést is. A narancssárga színű por ugyancsak algából készül, de valamivel kevésbé zavart össze minket, hiszen ettünk már sütőtök krémlevest.

Soha életemben nem ettem még ennyire intenzíven kék színű ételt. Ilyesmi árnyalata van a fagylaltpultokban olyan népszerű Hupikék Törpikék névre hallgató íznek, amit óvodások választanak előszeretettel. Eszméletlenül jól nézett ki, mikor elkevertük az amúgy semleges színű, de inkább csúnyácskának mondható chia pudingban.

por.jpg

Pink, sárkánygyümölcsből

Érdekes módon a pink valamivel kevésbé erősen színezte meg a szürke pudingot, de azért itt is hihetetlenül szemkápráztató lett az eredmény. A leírás szerint a rikító rózsaszín por sárkánygyümölcsből készült, ami kiváló cink, magnézium és kálium forrás.

Szén, ami méregtelenít

A fekete színű por talán mind közül a legvalószerűtlenebb: a bambuszszénport másnaposságra ajánlják, méregtelenítő hatása miatt. Limonádét javasolnak készíteni belőle vagy galaktikus turmixokat. Fekete ételt is nagyon furcsa enni, de Csillagok Háborúja rajongóknak mindenképp ajánljuk.

rawnice2.jpg

Hogy tetszett?

Első körben a pink és a kék porokat próbáltuk ki: a gyerekek odáig voltak az ételszínezős játékért, legszívesebben mindent beszíneztek volna a vajas kenyértől a joghurtig. Azt hittem, rá fogják vetni magukat, és gondolatban már mindenféle eddig tiltólistásnak nyilvánított ételt beszíneztem kékre, hogy majd ily módon diktáljam bele a finnyás kölykökbe, de sajnos első körben csalódnom kellett.

dsc_2200.jpg

A felnőttek már a színezés közben idegenkedtek a dologtól. Elfogyasztani pedig sajnos senki, egyik korosztály sem akarta a beszínezett ételeket, azt mondták, úgy néz ki, mintha nem is lenne ennivaló. Érdekes, hogy néhány nap múlva viszont ők maguk vetették fel az ötletet, hogy színezzük kékre a banánturmixot. Úgy látszik, italban jobban bírják a színeset, mert így lelkesen itták a hupikék turmixot. Játszani mindenesetre nagyon jó vele, és örök tanulság, hogy nem feltétlenül elég, ha egy étel jól néz ki: természetesnek is kell hatnia ahhoz, hogy igazán kívánatos legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6714293881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása