Hagymás törtzeller – Ezerszer jobb köret a krumplinál is

Tamás Katalin 2018. október 11.

Egy bájos, III. kerületi kifőzde paleo menüjében találkoztam először a hagymás törtzellerrel, és már az első falatnál tudtam, hogy a kedvenc köreteim között a helye.

A zeller nálunk nemcsak a levesbe kerül, hanem minden formában favorit, úgyhogy otthon is kísérletezgetni kezdtem vele. Pofonegyszerű, gyors, és sokkal izgalmasabb ízvilágú a sima törtkrumplinál.

tortzeller.JPG

Egy közepes fej zeller két jókora adagra elég. Pici vajjal még krémesebbé, lágyabbá tehető a végeredmény, de nélküle diétázók, paleósok számára is fogyasztható. A köretet most újhagymával készítettem el, de helyette egy fej vöröshagymával is szuper!

Nálunk legutóbb vegyes gombapörkölttel, csirkemellsonkával egy könnyű vacsora lett belőle, de akár sült sertéshúshoz is illik. Remekül kiegészíti az ízét egy kis aszalt paradicsom, némi friss bazsalikom, de locsolhatunk rá egy leheletnyi tökmagolajat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5914243467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása