Egy bájos, III. kerületi kifőzde paleo menüjében találkoztam először a hagymás törtzellerrel, és már az első falatnál tudtam, hogy a kedvenc köreteim között a helye.
A zeller nálunk nemcsak a levesbe kerül, hanem minden formában favorit, úgyhogy otthon is kísérletezgetni kezdtem vele. Pofonegyszerű, gyors, és sokkal izgalmasabb ízvilágú a sima törtkrumplinál.
Egy közepes fej zeller két jókora adagra elég. Pici vajjal még krémesebbé, lágyabbá tehető a végeredmény, de nélküle diétázók, paleósok számára is fogyasztható. A köretet most újhagymával készítettem el, de helyette egy fej vöröshagymával is szuper!
Nálunk legutóbb vegyes gombapörkölttel, csirkemellsonkával egy könnyű vacsora lett belőle, de akár sült sertéshúshoz is illik. Remekül kiegészíti az ízét egy kis aszalt paradicsom, némi friss bazsalikom, de locsolhatunk rá egy leheletnyi tökmagolajat is.