Minden családnak megvannak a klasszikus vendégváró receptjei, amiket bármikor elő lehet kapni, ha hirtelen jelentkeznek be a rokonok. Nálunk ilyen a keksz tekercs. Gyerekkoromban mindig volt otthon néhány zacskó háztartási keksz, amiből a nagymamám maga darálta a kekszport, ha vendégek érkeztek. Akkor még nem volt olyan gyors ez a recept, mint ma, amikor már kapható darált keksz a boltban.
A kókuszos keksztekercs azért ideális recept a vendégváráshoz - persze azon túl, hogy gyors és egyszerű, - mert úgy néz ki, mintha sokkal több energiát fektettünk volna bele, mint amennyit valójában. Az ízére pedig még soha senki nem panaszkodott.
Egyetlen-egy dologra kell odafigyelni: ha gyerekeknek készítjük, a sütőrumot cseréljük le rum aromára, így ideális iskolába vihető süteménnyé válik, amely elkészítése nem emészti fel az anyuka egész délutánját. A rummennyiség növelésével szuper party-édességgé tehető. Ráadásul másnap sem kell majd fejfájással számolni, mert a keksz felszívja az alkoholt.
Ez az édesség távol áll a fogyókúrástól, de az íze isteni finom, és feldobja a különleges alkalmakat. A vásárokban, boltokban kapható agyon cukrozott változatra még csak nem is hasonlít, annál sokkal ízesebb, zamatosabb, és sokkal kevésbé édes. Mindenképpen megér egy próbát.