Krumplis palacsinta sült zöldségekkel töltve - igazi maradékfelhasználós kedvenc

Elfekvő padlizsán, répa, fél doboz babkonzerv is mehet bele

Belsőolga 2018. október 5.

Ezt az ételt egyszer egy étteremben rendeltük, és annyira ízlett, hogy kénytelenek voltunk otthon is elkészíteni. Azóta bekerült a családi recepttárba, és mindenki boldogan falatozza, én meg boldogan készítem, mert finom, laktató, egészséges, és nincs vele túl sok munka, és főleg bele lehet tenni mindent, amit otthon találunk.

Palacsintatészta receptje nyilván mindenkinek van. Kivéve nekem, mert az nem mértékegység, hogy a kis piros vájdlingnak úgy negyedéig liszt, bele kicsi só, ráütünk pár tojást, aztán jöhet a tej és a szóda változó mennyiségben, amíg úgy nem találjuk, hogy jó lesz a sűrűsége.

potato_pancake.jpg

Szóval, ez így nem kerülhet receptkártyája, de hát palacsintát érzésből kell sütni. És amikor érzésből megvan a palacsintatészta, akkor belereszelünk három közepes krumplit, kisütjük, és már kész is a krumplis palacsinta, amit olyan jól lehet tölteni grillezett zöldségekkel.

Minden mehet bele

A grillzöldség bármi lehet. Fagyasztott keverék is, persze, de ha vannak otthon másodosztályú frissességű zöldségeid: hagyma, padlizsán, cukkini, gomba, zöldhagyma, vagy répa csíkokra vágva, konzerv bab, borsó, kukorica, az is mehet bele nyugodtan. Lényeg, hogy addig süssük, hogy még ne legyenek teljesen puhák a zöldségek, de kemények sem.

A tetejére pedig szórhatunk zöldfűszereket, és csorgathatunk sok-sok tejfölt. Sőt, akár a tegnapi pörkölt vagy brassói maradéka is simán elfér a zöldségek közt, vagyis igazi maradék felhasználós étel. Most már biztosan értitek, hogy miért olyan népszerű ez nálunk.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8814261967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása