A sütőtökös brownie mindig lágy és szaftos marad belül

És még egészségesebb is

Belsőolga 2018. szeptember 29.

Folyamatosan mutatjuk itt a jobbnál jobb recepteket, amiket az ősz különböző csodás terméseiből készíthettek el, de nem lehetne már végre egy rendes süti recept, amiben liszt, csoki, vaj meg egy csomó cukor van? Nem. Sőt, mi több, a bownie-t is megcsináljuk sütőtökös verzióban.

Szerintem ugyanis az étel az, ami valaha élt, lélegzett és mozgott, és minél kevesebb idő és feldolgozási eljárás választja el ettől az állapottól, annál jobb, értékesebb táplálékról beszélünk. Az pedig most bőven terem, örülj neki inkább. Ráérsz majd télen lekváros buktát sütni, most a zöldségeknek és a gyümölcsöknek van itt az ideje, használd őket lelkesen!

sutotokos_brownie.jpg

Az ilyen sütikben egyébként az a legjobb, hogy sokkal szaftosabbak, finomabbak, ízdúsabbak, mint a sima változat. Márpedig egy brownie-nál egyszerűen kulcskérdés, hogy belül szaftos és lágy legyen.

A-vitamin bomba

Mint annyi sütőtökös étel, ennek a receptje is úgy kezdődik, hogy vágj fel egy tököt, és süsd meg a sütőben. Vagy, ne dobd ki a tegnapról megmaradt sült tököt, amire ma már aligha fogja bárki izgatottan rávetni magát, hanem inkább lényegítsd át süteménnyé. Így már a legválogatósabb gyerekek és felnőttek is meg fogják enni, és nem is tudják, hogy közben egy csomó értékes tápanyagot is magukhoz vettek a mindig muszáj csoki mellé.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7914246993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása