A csirkeszárnyakat szeretni nem teljesen magától értetődő dolog, pedig sokkal izgalmasabb finomságokat lehet belőlük kihozni, mint a könnyen kiszáradó mellfiléből. Apró, gusztusosan piros, izmos húsdarabok, amiket átjár a fűszerek és a sör aromája - készíts csirkeszárnyakat New Orleans módra!
Mint a legtöbb csirkés étel, ez sem egy agysebészet, nagy vonalakban annyit kell tenni, hogy a szárnyakat egy nappal korábban bepácoljuk sörben, másnap pedig fűszeres vajban pirosra sütjük. Ennyi kell a csodához.
Eleinte persze kissé tartottam tőle, hogy mi van, ha nem lesznek hozzá itthon a szükséges fűszerek, de volt minden. Semmi extrára nincs szükség, de annyira nem, hogy még a leggagyibb kisbolt polcain is ott sorakoznak: csili, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, őrölt bors, fokhagyma - csupa mindennap használt íz. New Orleans már itt van a spájzban.
Alaplé helyett bio leveskocka is megteszi.
Az egyetlen szűk keresztmetszetet talán a csirke alaplé jelenti, de egyrészt roppant megengedőek vagyunk: készítheted vízzel is, mivel a sör, a fokhagyma és a fűszerek íze úgyis mindent visz, másrészt viszont simán ki is cselezhetjük a dolgot, és drogériákban kapható, bio leveskockával is megoldhatjuk a kérdést. Egyébként ezt a bio vonalat nem azért erőltetjük annyira, mert félünk a növényvédőszer-maradványoktól, hanem azért, mert a nem bio leveskockák általában jódozott sót és nátrium-glutamátot tartalmaznak, ennek megfelelően az ízük is olyan, ezzel szemben a bio kocka nem tartalmaz ízfokozót. Majd mi megsózzuk, ha akarjuk.
Fotó: Shutterstock