A kreol konyha csodája: Fűszeres csirkeszárnyak New Orleans-módra

Csirkeszárny sörös-fokhagymás pácban érlelve, fűszeres vajban sütve

SóBors 2018. szeptember 20.

A csirkeszárnyakat szeretni nem teljesen magától értetődő dolog, pedig sokkal izgalmasabb finomságokat lehet belőlük kihozni, mint a könnyen kiszáradó mellfiléből. Apró, gusztusosan piros, izmos húsdarabok, amiket átjár a fűszerek és a sör aromája - készíts csirkeszárnyakat New Orleans módra!

Mint a legtöbb csirkés étel, ez sem egy agysebészet, nagy vonalakban annyit kell tenni, hogy a szárnyakat egy nappal korábban bepácoljuk sörben, másnap pedig fűszeres vajban pirosra sütjük. Ennyi kell a csodához.

new_orleans_szarnyak.jpg

Eleinte persze kissé tartottam tőle, hogy mi van, ha nem lesznek hozzá itthon a szükséges fűszerek, de volt minden. Semmi extrára nincs szükség, de annyira nem, hogy még a leggagyibb kisbolt polcain is ott sorakoznak: csili, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, őrölt bors, fokhagyma - csupa mindennap használt íz. New Orleans már itt van a spájzban.

Alaplé helyett bio leveskocka is megteszi.

Az egyetlen szűk keresztmetszetet talán a csirke alaplé jelenti, de egyrészt roppant megengedőek vagyunk: készítheted vízzel is, mivel a sör, a fokhagyma és a fűszerek  íze úgyis mindent visz, másrészt viszont simán ki is cselezhetjük a dolgot, és drogériákban kapható, bio leveskockával is megoldhatjuk a kérdést. Egyébként ezt a bio vonalat nem azért erőltetjük annyira, mert félünk a növényvédőszer-maradványoktól, hanem azért, mert a nem bio leveskockák általában jódozott sót és nátrium-glutamátot tartalmaznak, ennek megfelelően az ízük is olyan, ezzel szemben a bio kocka nem tartalmaz ízfokozót. Majd mi megsózzuk, ha akarjuk.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1414237853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása