A bajor virslisaláta munkahelyi ebédnek is tökéletes

Virsli, savanyú uborka, meg amit még akarsz

Belsőolga 2018. szeptember 18.

A virsli mindig jó választás, ha gyorsan szeretnénk valami egyszerű, de finom és kiadós húsos ételt varázsolni. Nézzük, hogyan csinálják ezt Bajorországban, a virsli őshazájában!

Ez egy elég egyszerű, de annál finomabb virslisaláta. Az ízét a virsli és a savanyú uborka adja, ezért ezeknek a minőségén nem érdemes spórolni, vegyünk jót, minél magasabb hústartalommal. Vagy amelyik bevált, és szeretjük.

bajor_virslisalata.jpg

A salátáknál általában nincs kőbe vésett recept, hogy mit kell, mit szabad és mit nem szabad hozzáadni. Úgyhogy nyugodtan elereszthetjük a fantáziánkat, és felhasználhatjuk azt, ami otthon van. A lényeg úgyis a virsli. Adhatunk hozzá retket, salátaleveleket, paradicsomot, snidlinget, lilahagymát. A lényeg, hogy a végén ecet-olaj zárja a salátakészítési műveletet.

Délre pont összeérik

Sőt, ha van időnk, akkor egy kicsit állni is hagyhatjuk a salátánkat. Ez pont jól jön akkor, ha munkahelyi ebédnek szánjuk: reggel pikpakk összerakjuk egy dobozba a hozzávalókat, nyakon öntjük a vinaigrette-tel, és mire eljön az ebéd ideje, már össze is értek az ízek. Pirítóssal, barna kenyérrel isteni!

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8414238057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása