A virsli mindig jó választás, ha gyorsan szeretnénk valami egyszerű, de finom és kiadós húsos ételt varázsolni. Nézzük, hogyan csinálják ezt Bajorországban, a virsli őshazájában!
Ez egy elég egyszerű, de annál finomabb virslisaláta. Az ízét a virsli és a savanyú uborka adja, ezért ezeknek a minőségén nem érdemes spórolni, vegyünk jót, minél magasabb hústartalommal. Vagy amelyik bevált, és szeretjük.
A salátáknál általában nincs kőbe vésett recept, hogy mit kell, mit szabad és mit nem szabad hozzáadni. Úgyhogy nyugodtan elereszthetjük a fantáziánkat, és felhasználhatjuk azt, ami otthon van. A lényeg úgyis a virsli. Adhatunk hozzá retket, salátaleveleket, paradicsomot, snidlinget, lilahagymát. A lényeg, hogy a végén ecet-olaj zárja a salátakészítési műveletet.
Délre pont összeérik
Sőt, ha van időnk, akkor egy kicsit állni is hagyhatjuk a salátánkat. Ez pont jól jön akkor, ha munkahelyi ebédnek szánjuk: reggel pikpakk összerakjuk egy dobozba a hozzávalókat, nyakon öntjük a vinaigrette-tel, és mire eljön az ebéd ideje, már össze is értek az ízek. Pirítóssal, barna kenyérrel isteni!
Fotó: Shutterstock