Húsmentes hétfő: libanoni fűszeres sült batáta

Van már magyar édesburgonya is

Belsőolga 2018. szeptember 17.

Tudtátok, hogy már Magyarországon is egyre többen termelnek batátát? Bizony, érdemes a hazait keresni, ráadásul éppen szezonja van, úgyhogy nem is tűnik reménytelen vállalkozásnak magyar édesburgonyát találni. Rengeteg finom étel alapanyaga lehet, most mutatjuk az egyik legütősebbet.

A batáta harra egy tradicionális libanoni étel, a neve fűszeres batátát jelent. Nem nagy kunszt elkészíteni, viszont isteni finom. Főleg, ha szereted az édesburgonyát és a keleti ízeket, de hát ki ne szeretné?

batata_harra.jpg

A batáta sütésre két módszer is létezik: az egyik, ha betoljuk a sütőbe, meglocsoljuk olívaolajjal és ott sütjük meg. A másik módszer a hagyományos, bő, forró olajban sütés. Döntsd el, hogy melyiket szereted jobban, melyikhez van időd és kedved, és csináld úgy, mindenképpen finom lesz.

A fűszertől lesz libanoni

A fűszeres bevonat már serpenyőben készül: olívaolaj, fokhagyma, csiliszósz, citromlé van benne, a végén pedig megszórjuk korianderrel, de ha nem szereted, használhatsz helyette durvára vágott petrezselymet is.

Fotó: Shutterstock

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2514232339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása