A jóféle mézes puszedlit gyerekjáték elkészíteni és jó sokáig eláll

Gömbölygetés, mártogatás

SóBors 2018. szeptember 16.

Ó, a mézes puszedli, annyi gyerekkori emlék kapcsolódik hozzá! Meg persze annyi csalódás, sok-sok fűrészporosan száraz puszedlin rágtuk már át magunkat, mennyit ettünk, amiből kispórolták az anyagot. Pedig puszedlit gyártani nem agysebészet, ezt bizonyítandó itt egy aszalt szilvával töltött változat.

A puszedli íze már majdnem ugyanolyan, mint a mézeskalácsnak, csak amíg az utóbbi lapos, és hagyományosan a karácsonyhoz kötjük lélekben (plusz előtte-utána két hónap), a puszedli egy tölthető golyóféle, és bármikor jól jön.

mezes_puszedli.jpg

Gömbölygetni mindenki szeret, sőt, akár még a gyereket is bevonhatjuk a melóba (vagy a szomszédét), mindenki hálás lesz. Mi azért, mert nem kell a kezünket összemaszatolni, a szomszéd azért, mert megszabadítjuk egy időre a gyerekétől, a gyerek meg azért, mert a gyerekek imádják az ilyesmit. Csak legyen sokkal több aszalt szilvád, mert a felét el fogja csemegézni, de megéri.

A végén a mártogatás megint jó buli, amit szintén rábízhatunk a kisebbekre. Jó, értem én, aki nem szeret puszedlit sütni, az ne süssön puszedlit, de a helyzet az, hogy ez tényleg annyira jó süti, hogy érdemes megoldani, hogy mindig legyen belőle otthon. Szerencsére eláll.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1413850740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása