Egyszerű, krémes és ellenállhatatlan a kukoricakrémleves

Tejföllel és baconnel a legfinomabb

Belsőolga 2018. szeptember 12.

A kukoricával méltatlanul keveset foglalkoztunk eddig, és ez így nem mehet tovább, mert sokkal többre hivatott, mint rizsbe főzni, vagy lerágcsálni egyenesen a csőről. Főzzünk belőle levest!

Még soha nem láttam embert, aki ne szerette volna a kukoricát, ebből következően a kukoricalevest is mindenki lelkesen falatozta. Persze, sokat segít, ha a tetejét mindenféle finomságokkal szórjuk meg: sajttal, magvakkal, sonkával, baconnel, vagy akár zöldségekkel. Vagy ezzel minddel egyszerre.

kukoricaleves.jpg

Ez a recept abból a szempontból különleges, vagyis más, mint a többi krémleves, hogy nem pépesítjük az egészet, csak egy részét. A kukoricára jó ráharapni, vicces, amikor szétpukkannak a szemek a fogunk alatt. A krémleves viszont sokkal jobban néz ki, ezért választom általában ezt a felemás megoldást. A kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad.

Fagyasztott igen, konzerv inkább nem

Kukoricalevest természetesen egész évben lehet főzni. Természetesen lehet úgy indítani, főleg szezonban, hogy megvesszük a kukoricacsöveket, lelkesen megfőzzük, majd levágjuk a csőről a szemeket - és hozzálátunk a leveshez. Vagy előrántjuk a mélyhűtőből a kukoricás zacskót, és már mehet is a fazékba. A konzervet nem javasolom, szerintem egyik sem igazán finom. A fagyasztott kukoricából is leves lesz 20 perc alatt.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr714223253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása