Paprikás krumpli helyett főzzél paprikás sütőtököt

Finomabb, és az alakodnak is jót tesz

Belsőolga 2018. szeptember 4.

Ezt az ételt úgy találtam ki, hogy éppen fogyókúráztam (mikor nem?), és természetesen gyorsan kellett valami finomat a család elé tennem vacsorára. Ráadásul, mivel éppen pici gyerekeink voltak - tudjátok, van öt foga, de már mindent ehet - valami olyan vacsorát kellett rittyentenem, ami ilyen adottságokkal is kezelhető.

Mi az az étel, ami a magyar háziasszonynak hirtelen az eszébe jut, mert mindig, minden van hozzá otthon, és gyorsan kész? A paprikás krumpli. És mi van akkor, ha a magyar háziasszony fogyókúrázik, viszont a kisgyerekei miatt tart otthon tököt? Hát, akkor tökből készít paprikás krumplit.

tokos_egytaletel.jpg

Ez az étel azóta átment a családi receptes könyvbe, vagyis teljes természetességgel készítjük. Nem véletlen: tényleg nagyon finom, és tényleg mindig minden van otthon hozzá, feltéve, hogy éppen sütőtök szezon van. Ráadásul még sokkal gyorsabban el is készül, mint a paprikás krumpli, mivel a tök rekord gyorsasággal képes megpuhulni.

Fiatal tököt válassz!

Érdemes egyébként friss tököt vadászni, mert minél öregebb, annál nehezebb lesz meghámozni. Erről úgy tudunk meggyőződni, hogy a héjába megpróbáljuk belenyomni a körmünket, és ha hagyja magát, akkor jó, megvehetjük, ha nem, akkor inkább nézelődjünk még. Habár, az öreg tök is jó, csak tovább tart megtisztítani, a fiatallal meg simán elbánik egy zöldséghámozó.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4414200235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása