Ezzel a reggelivel megvesztegetheted a gyereked az első sulinap reggelén

Nutellával és banánnal töltött bundás kenyér

Belsőolga 2018. augusztus 30.

Már csak napok kérdése, és fájdalom, elkezdődik az iskola. Gyakorló szülőként már előre látjuk, hogy milyen lesz az első reggel, hát, maradjunk abban, hogy nem könnyű. Rendes szülő ilyenkor motiválja a gyerekét, méghozzá egy erős és kényeztető reggelivel.

A banán és a nutella nem jár minden nap, mivel mégiscsak a miénk a felelősség, hogy egészséges étkezési szokásokat alakítsunk ki a gyerekben. Az első tanítási nap azonban kivétel, ilyenkor szinte bármi megengedhető kompenzációnak. Mert nem csak szerető szülők vagyunk, hanem elképesztően empatikusak is.

bananos-nutellas_bundas_kenyer.jpg

Szóval, igazán megér reggel plusz tíz percet, hogy valami tényleg ütős reggelivel a hasukban induljanak útnak, sőt, lelki értelemben: neki az újabb tanévnek. Egyébként nem olyan nagy kunszt összerakni azt az ételt, az így felkeltett lelkesedésüknek köszönhetően pedig simán visszajön az a tíz perc, amit rászántunk. Elmarad ugyanis a reggeli készülődés fő programpontja, a szöszmötölés.

Aljas megvesztegetés

Egyébként egyáltalán nem kell ragaszkodni a banánhoz, bármi más puha gyümölccsel ugyanígy működik. Tapaszthatsz a nutellába málnát, áfonyát, barackot, puha körte szeletet, mindegy, egy a lényeg, hogy a gyerekek szeressék, és hajlandók legyenek érte teljes harci díszben kilépni a szobájukból. Ne izgulj, el fog jönni az egészséges reggelik ideje is, de ez most nem annak az ideje. Kitartás.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4814197465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása