Meleg vacsora fél óra alatt: Sajtszószos tészta virslivel sütve

Finom virsli, jó sajt - két jó barát

SóBors 2018. augusztus 29.

Vannak napok, amikor nincs túl nagy kedvünk főzni, mégis szeretnénk valami finom, meleg vacsorát. Lehetőleg olyat, ami a lelkünknek is jót tesz. Persze, lélektől függ, hogy ilyenkor mit választunk, de szerintem egy lágy, fehér szószban sült tészta, benne finom virslivel, a tetején pedig ropogós sajttal éppen megfelel a célnak.

Ez az étel meglepően gyorsan elkészül. Amíg fő a tészta, összerottyantjuk a szószt, és már melegítjük is a sütőt, hogy mire minden megfőtt, már mehessen is be, hogy gyorsan rásüljön a sajt a tetejére.

virslis_sult_teszta.jpg

Az egyetlen konyhai bravúrt a szósz előállítása jelenti ebben az ételben, de azért itt sem kell nagy dolgokra gondolni. Egy egyszerű sajtszószt készítünk ugyanis, amit egyrészt mindenki szeret, másrészt viszont pont alkalmas az otthon szaladgáló sajtvégek és maradékok eltüntetésére.

A jó virsli a barátunk

A virsli pedig a hab a tortán, attól lesz olyan érzésünk, hogy rendes, húsos ételt készítettünk. Még akkor is, ha semmiféle különösebb erőfeszítést nem követelt. A jó minőségű virsli a barátunk, kérdezzétek csak meg a bajorokat vagy az osztrákokat!

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1314194615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása