Húsmentes hétfő: 20 perc alatt kész a szaftos, illatos mexikói bab

Csak babkonzerv kell hozzá és fűszerek

Belsőolga 2018. augusztus 27.

A hüvelyesek mindig szuper megoldást jelentenek, ha húsmentes, de kiadós és laktató egytálételt szeretnénk készíteni. A mai húsmentes hétfőn mexikói stílusú babot főzünk, amivel a gyomrunk mellett adunk egyet a környezetnek és a lelkiismeretünknek is.

Szerencsére nagyon finom és jó minőségű konzerv babokat lehet kapni, így megúszhatjuk az egész éjszakás áztatást, meg a maratoni főzést. A konzerv bab nagyjából készen is van, már csak ízesíteni kell, így nem csoda, hogy az egyik kedvenc alapanyagommá lépett elő az utóbbi időben. Főleg, amióta még egy koriander növényre is beruháztam, ami kiváló barátja a babnak.

mexikoi_csilis_bab.jpg

Az eljárás is borzasztó egyszerű, megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a konzerv babot, és már csak ízesíteni kell az ételt. Ezzel kapcsolatban három út lehetséges, amit a paprika fog meghatározni (ami, lévén mexikói stílusú étel, nem olyan meglepő).

A chipotle az mi?

Tehát, ha füstös ízt szeretnénk kapni, és hozzá is jutunk, akkor chipotle paprikát kell(ene) beletenni, ami nem más, mint füstölt jalapeno paprika. Ha nincs otthon chipotle, és nem is jutunk hozzá, viszont szeretjük a csípőset, akkor tegyünk bele a kedvenc fajta csípős paprikánkból ízlés szerint. Ha pedig ezek közül egyik sem áll fenn, akkor tegyünk bele másféle paprikát, vagy hagyjuk ki belőle teljesen. Vagy tegyél bele mind a háromból. A te ételed, te döntöd el.

Szaftot a kenyérhez!

Vigyázzunk rá, hogy a végén jó szaftos maradjon az étel, erre ugyanis nutricionális szempontból feltétlenül szükség van. A hüvelyesek ugyanis a gabonafélékkel kiegészítve adnak ki teljes értékű fehérjét, vagyis akkor vagyunk igazán gondosak, ha úgy készítjük az ételt, hogy a kenyeret is kívánjuk a bab mellé. Magyarul: nemcsak, hogy legálisan, de szinte kötelező jelleggel kell friss kenyérrel kitunkolni a szaftot.

Fotó: Shutterstock

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6014180643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása