Karamellás szilvás pite - ezt feltétlen ki kell próbálnod!

Egyszerűbb, mint almából, és finomabb is

SóBors 2018. augusztus 22.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a fahéjas szilva szerintem az egyik legkívánatosabb ízkombináció. Már-már irodalmi magasságokba emelkedik, amint a szilva állandó, eposzi jelzője a "fahéjas", és ez teljesen megérdemelt, és helyénvaló így. Tegyünk még hozzá egy kis karamellt is, még jobb lesz tőle.

A francia tarte tatin eredetileg almából készül, és az a lényege, hogy egy kellemesen lágy karamellréteg veszi körül a gyümölcsöt, és ennek a tetejére jön a tészta. A világ (és a süti) rendje csak sütés után áll helyre, amikor a tortát egy tányérra borítjuk.

szilvas_tarte_tatin.jpg

Ekkor a tészta végre alulra kerül, a gyümölcs és a karamell pedig felülre. Ugyanezt a mutatványt természetesen szilvával is el lehet végezni, sőt, ha minket kérdeztek, kimondottan ajánlott kipróbálni, mert elképesztően finom lesz.

A gyümölcstől lesz olyan finom

A gyümölcsös torták legfőbb trükkje, hogy ne sajnáljuk belőlük a gyümölcsöt. Egyszerű, nem? A szilvákat félbe vágjuk, kimagozzuk, és addig pakoljuk, amíg csak fér a tepsink aljára. Az íze, a leve, mind-mind belemegy a sütibe, attól lesz a végén olyan finom és szaftos. Ne higgyetek a kényszeres, minden sütit vaníliafagyival tálalóknak, mert ez anélkül is simán megállja a helyét!

Fotó: Shutterstock

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7114177679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása