Tényleg nem fut ki a főzővíz, ha fakanalat teszünk a fazékra?

Túl szép, hogy igaz legyen, de azért valami történt

Belsőolga 2018. augusztus 21.

Rendkívül fontos és hasznos kísérletet végeztünk el, már-már közszolgálatilag. Vajon tényleg nem fut ki a tészta főzővize, ha egy fakanalat teszünk a fazékra? A YouTube videók szerint így van, úgyhogy megnéztük, mi az igazság.

A szokásos módszerrel feltettük a tésztát főni, és, hogy valóban kiderüljön a valóság, Andi jó alaposan aládurrantott. Forrt is a víz, mint a bolondulás, de hát ugye semmi bajunk nem lehet, mert ott van keresztben a fazék tetején a fakanál.

kifut_a_fozoviz.jpg

Nos, a valóság nem teljesen ez. Igaz, valamennyire visszafogta a fakanál a habokat, de azért bőven jött is ki a vízből. Szóval, az igazság valahol középen van: azért a víz az úr, ha ki akar jönni, akkor ki is fog, és még a fakanál sem tudja ebben megakadályozni.

Ami természetesen nem jelenti azt, hogy szükségszerű a kudarc. Ha időben sikerül csökkenteni a főzési hőmérsékletet, akkor simán meg lehet úszni a főzőlap (tűzhely) takarítást, és egy kicsit valóban segít benne a fakanál is. Mondjuk, sokat nem.

A konklúzió pedig az, ami előre sejtettünk: túl szép volt, hogy igaz legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5614180757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása