A tojásleves már-már annyira ódon hangulatú étel, hogy hozzá képest még a nagyikonyha is frissnek számít, ugyanakkor jó okkal gondoljuk, hogy vannak még benne kihasználatlan lehetőségek. Gyors, tápláló, és ha jól készíted, az íze is fergeteges.
Habár a régi idők ételeire általában úgy gondolunk, mint amikért legalább fél napot kellett dolgozni, de legalább öt órán át rotyogtak a tűzhelyen, természetesen nagyanyáinknak is megvoltak a saját gyorsételeik arra az esetre, amikor hipp-hopp kellett valamit az éhes sereg elé tenni az asztalra.
Meggyőződésem, hogy így találták fel a tojáslevest, ami nagyjából tíz perc alatt készül el, de ebben aztán már tényleg minden benne van, a hozzávalók előszedése és elrakása is, a főzésről nem is beszélve. A tojásleves egy sima rántott leves, és, lássuk be, nem túl fantáziadús ízű, kivéve, ha úgy ízesítjük, hogy az legyen.
Paradicsomos, korianderes
Természetesen a keményebb zöldségek és hozzávalók az erős tempó miatt kiesnek, (egyszerűen ennyi idő alatt nem főnek meg), de ne szomorkodjunk, mert még mindig itt marad nekünk a paradicsom és a koriander. Ha nem szereted, akkor a petrezselyem. Így fűszerezve már egészen más, mediterrán hangulatú, izgalmas, ugyanakkor továbbra is villámgyors és tápláló leves lesz a jutalmad. Próbáld ki bátran, nem fogod megbánni!
Fotó: Shutterstock