Fogyisali amivel nem nélkülözünk: rukkolás fügesaláta minden jóval - nem maradsz éhes

Olaszosan, parmezánnal és prosciuttóval

Belsőolga 2018. augusztus 17.

Két éve úgy nézett ki, hogy a kemény tél alatt elfagyott az öreg, harminc éves fügefánk, de szerencsére egyszer csak újra kihajtott. Most pedig, mintha mi sem történt volna, megint ontja a csodás és édes gyümölcsöket. Szerencsére lekvárt, sajttortát és salátát minden gyümölcsből lehet készíteni, próbáljuk most ki az utóbbit, nem fogjuk megbánni!

A jó salátának az a titka, hogy megfelelő összhangba kell hozni az ízeket, a színeket és az állagokat. Édeset a sóssal és a savanyúval, pirosat a zölddel és a sárgával, roppanóst a puhával és lággyal. Ha ez megvan, nyert ügyünk van, mert a salátánk nemcsak finom, hanem izgalmas is lesz.

fresh_salad_with_figs_and_prosciutto_with_parmesan_cheese_and_toasted_almonds_front_view.jpg

Ennek a verziónak az alapja a füge és a rukkola, igen, kitaláltátok, azért, mert ezek teremnek jelenleg a kertemben. Kell még hozzá levegőn szárított sonka, pirított mandulaforgácsok és parmezán, mert azzal nem foghatunk mellé, és már kész is a kompozíció.

Locsolás előtt kóstolj!

Ennél több ízt már nem is igényel, de ha nagyon szeretnétek, megöntözhetitek egy kis balzsamecettel. Előtte azonban feltétlenül kóstoljátok meg csak így, "szárazon", mert lehet, hogy ti sem szeretnétek már tovább fokozni az élvezeteket.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr814171091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása