Egészséges, egyszerű, szezonális és finom: készíts padlizsánpizzát!

Négy alapanyag, tíz perc munka, és kész is a vacsora

Belsőolga 2018. augusztus 16.

"Egyen mindenki padlizsánt, mert szezonja van" akciónk keretében egy újabb, ék egyszerű, de annál finomabb és kívánatosabb padlizsános receptet mutatunk. Padlizsán, paradicsom, bazsalikom, mozzarella, be a sütőbe, és már kész is az egészséges és finom padlizsánpizza.

Ami természetesen nem pizza, sőt, nincs is ilyen akciónk, hogy egyen mindenki padlizsánt, abból viszont még soha nem lett baj, ha valaki friss idényzöldségekből főzött. Egészséges, finom, olcsó, mi kell még? Használjuk ki, amíg lehet, és örüljünk minden percének!

padlizsanpizza_paradicsommal_bazsalikommal_es_mozzarellaval.jpg

Ez az étel tulajdonképpen csak kinézetében hasonlít a pizzához, na jó, ha úgy fűszerezzük, akkor egy kicsit az íze is, de nem kell rendelni tésztát gyúrni, keleszteni, nincs benne liszt, és ennek megfelelően szénhidrát is csak minimális, ezért nem is hizlal.

Viszont öt perc alatt összedobható, és ha éppen úgy áll a hőmérő, hogy még a sütő bekapcsolására is rá tudjuk venni magunkat, akkor nyert ügyünk van. Úgyhogy, végül is mégiscsak lenne létjogosultsága egy ilyen akciónak. Köretnek pedig elég hozzá egy kis baguette, természetesen a teljes kiőrlésű fajtából, ha már a fogyókúránál tartunk. 

Fotó: Shutterstock

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5814166629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása