A cékla krémleves szexi, finom, és állati jól néz ki

SóBors 2018. augusztus 15.

Sokan nem szeretik a céklát, ami hiba. Nekem például meggyőződésem, hogy ez csak azért lehet így, mert nem adtak a céklának elég esélyt. Ami, lássuk be, nem olyan meglepő: a legtöbben csak ecetes saláta formájában találkoztak vele, pedig valójában csodálatosan sokoldalú étel.

Ráadásul gyönyörű színe van, ilyet szinte csak festeni lehet, pedig ez a rögvalóság: a cékla szép étel. A belőle készült krémleves pedig még szebb, sőt, akár túlfűtöttnek is nevezhetnénk, ha nem ételről lenne szó. Ha értitek, mire gondolok.

ceklakremleves.jpg

Krémlevest készíteni mindig hálás feladat: csak bele kell tenni a fazékba a megtisztított hozzávalókat, jól megfőzni, majd simára turmixolni némi tejszínnel vagy tejföllel együtt. A fehér hozzávaló egyébként még jobban kiemeli a cékla gyönyörű bíbor színét, még közelebb hozza a szívünkhöz.

Ellenpólus: a feta

Ebben az ételben a cékla ízét almával egészítjük ki, ami kissé édeskéssé teszi a levest. Hogy ezt ellensúlyozzuk, a levesbetét sós-savanykás feta sajt lesz. És, hogy mit csinálj a maradék fetával? Hát tedd el fűszeres olívaolajba!

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9314159333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása