Szezonja van: baconbe göngyölt zöldbab ropogós sajttal a tetején

Belsőolga 2018. augusztus 13.

Ha szereted a zöldbabot, akkor azért, ha nem akkor azért, mert most meg fogod szeretni. Roppanós zöldbabcsokor baconbe göngyölve, mustármártással, sajttal sütve, isteni ebéd vagy vacsora. Elkészíteni sem egy ördöngösség, viszont biztos a siker.

Mostanában terem a zöldbab, de ne izgulj, akkor sincs semmi baj, ha nem vagy egy fekete öves piacra járó, mert fagyasztottból is nyugodtan el lehet készíteni ezt az ételt. Lényeg, hogy ne daraboltat válassz, hanem olyat, amiben egyben vannak a szép, hosszú hüvelyek.

baconbe_gongyolt_zoldbab.jpg

Ezeket kell gusztusosan baconbe kötegelni, majd jöhet rá a mustármártás, ami nagyon izgalmas bukét ad neki. Nyugalom, édeskés, a gyerekek is imádni fogják. A szószra pedig a reszelt sajt jön, így toljuk be a sütőbe, és sütjük piros-ropogósra.

Egytálétel

Ez így, főleg nyáron egy teljes étkezés, sem köret, sem hús, se semmi nem kell hozzá, mert minden benne van. Az utóbbi idők egyik legjobb találmánya, érdemes kipróbálni.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7214155069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása